Ny Alliance, jernnæven i fløjlshandsken

Jeg har kigget på Ny Alliances formulering af én af partiets mærkesager, asylpolitikken. Læs teksten her: http://nyalliance.dk/show/222/maerkesager.htm. Det der er interessant ved præsentationen af denne mærkesag er at Ny Alliance viser sig med to forskellige ansigter. Ét rettet mod borgere og fremtidige borgere, og ét rettet mod politiske modstandere eller mulige samarbejdspartnere. Og det er værd at lægge mærke til at når Ny Alliance taler om at arbejde imod blokpolitik.

Ny Alliances selvpræsentation er når det handler om integration af mennesker fra andre lande inklusiv og fokuserer på medborgerskab og accept af forskellighed. Det kan vi se på brugen af ord og vendinger som ’fælles forståelse’, ’os andre’ og ’fælles forståelse’.
I forbindelse med Ny Alliances forestillinger om fremtiden, formuleres de grundlæggende som ’ønsker’ (dog også ’Vi vil have’).

Det betyder at Ny Alliance præsenterer sig selv som et parti med ønsker og ikke krav til fremtiden og at partiet præsenterer sig selv som et venligt og imødekommende parti, der er til at snakke med og som vil diskussionen frem for konfrontationen. Selv, når talen falder på fundamentalisme, er formuleringerne bløde og imødekommende. Deres formulering er ’Samtidig skal vi blive langt bedre til at imødegå de unge, som bliver tiltrukket af radikalisering og fundamentalisme’ og ikke fx ’Vi vil slå hårdt ned på ansatser til fundamentalisme’.

Men når talen falder på Regeringen og de andre partier er tonen mere konfrontatorisk. Det kan man se ved udtryk som ’kovending’, der er et negativt ladet ord som betegner en radikal ændring i forhold til tidligere politikker. Også en formulering som ’ Vi vil ikke acceptere, at vi i Danmark sender psykisk syge asylansøgere ud af landet til en usikker og ussel tilværelse’ bidrager til den konfrontatoriske tone.

På den måde præsenterer Ny Alliance sig som et parti der i omgangen med borgerne er venligt og imødekommende, mens det overfor de politiske partnere og modstandere prøver at vise sig som en værdig partner.

Opr. udg. på: http://valg07.ruc.dk/index.php/oersten/index

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kommunikation, politik, valg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s